Home > Events > Past events, Social Events > PIKNIK – Săptămâna Castelelor Deschise
24
27
May, 2018
12:00 am
12:00 am

Șase castele din Transilvania vă așteaptă cu porțile deschise în perioada 24-27 mai la PIKNIK – Săptămâna Castelelor Deschise cu un program special, alăturându-se evenimentului internațional Săptămâna Patrimoniului Privat!

Vezi programul pe castele și pe pagina de web!

Vă așteptăm cu activități pentru copii („colțul de poveste”, carte de colorat uriaș, vânătoare de comori etc.), activități și târguri artizanale, concerte, spectacole de dans, expoziții și multe alte programe la cele șase locații. Va fi și un program comun la toate locațiile: un PICNIC de familie – în parcul castelelor vor fi amplasate mese uriașe, unde vom servi împreună din bunătățurile aduse de acasă în aceste locații feerice.

Castele care participă în eveniment:

Castelul Mikes, Zăbala (județul Covasna)
Castelul Kálnoky, Micloșoara (județul Covasna)
Castelul Kornis, Mănăstirea (județul Cluj)
Castelul Kendy-Kemény, Brâncovenești (județul Mureș)
Castelul Rákóczy-Bánffy, Gilău (județul Cluj)
Castelul Urmánczy, Toplița (județul Harghita)

Evenimentul PIKNIK – Săptămâna Castelelor Deschise este organizat de către Coaliția Castel în Transilvania. Cu acest eveniment ne alăturăm inițiativei „Private Heritage Week” (Săptămâna Patrimoniului Privat) lansate de către organizația European Historic Houses din Bruxelles. Scopul acestei inițiative este de promova clădirile monumente (castele, conace etc.) private din toată Europa prin a le deschide publicului larg în perioada 24-27 mai.