Home > Press releases > Proiectul INNOVATORY așteaptă profesorii clujeni să devină facilitatori

Proiectul INNOVATORY (Tineri Inovatori Sociali) se lansează la Cluj-Napoca, totodată publică un apel pentru selectarea a 12 profesori din Cluj-Napoca, doritori să devină facilitatori în acest proiect.

INNOVATORY, un proiect de inovare socială derulat de Grupul PONT își propune realizarea unui program care să dezvolte competențele tinerilor în a identifica problemele din societate și posibilele soluții la acestea, cu ajutarea facilitatorilor. Munca de echipă, gândirea critică, empatia, planificarea orientată pe soluții sunt doar câteva din metodele și principiile de lucru abordate în program.

Proiectul dorește să contribuie la încurajarea creației interdisciplinare, participative și care contribuie la dezvoltarea socială și urbană prin intermediul unui proiect de tineret care contribuie la dezvoltarea competențelor de creativitate a tinerilor prin abordarea metodelor specifice de tip Design Thinking. Programul se desfășoară până decembrie 2018, și constă din formarea facilitatorilor, activitatea grupurilor de tineri, un eveniment tip SpeakOut, realizarea unui model aplicabil la diferite niveluri, respectiv diseminarea acestui model.

Apelul se adresează profesorilor din liceele teoretice, tehnologice și școlile profesionale din Cluj-Napoca, care sunt deja implicați în activități extracurriculare împreună cu elevii lor, și care își doresc să își dezvolte metodele de lucru cu tinerii pentru acest proiect, dar și pentru activitățile curente.

În cadrul al acestei primei ediții, proiectul INNOVATORY va selecta un număr total de 12 profesori activi în liceele și/sau școlile profesionale de pe raza municipiului Cluj-Napoca. Fiecare profesor selectat va identifica și selecta la rândul său 3 grupuri de maxim 3-5 tineri din liceul/liceele în care activează, urmând apoi să lucreze cu aceștia în vederea propunerii de soluții de inovare socială, care vor fi prezentate într-un eveniment public cu participarea reprezentanților instituțiilor publice și reprezentanți ai mediului de business din Cluj-Napoca.
Colaborarea durează în perioada septembrie – noiembrie 2018, iar proiectul prevede o remunerație netă de 1.000 lei, în formă contractuală, pentru tot procesul de colaborare din cadrul acestui proiect.

Apelul întreg cu mai multe detalii, inclusiv criteriile de selectare, respectiv chestionarul de înscriere se găsește la adresa www.innovatory.ro. Termenul limită este 24 iunie 2018, ora 23.59.

*
Grupul PONT este o organizație înființată în 2009 care își propune inovarea socială prin participare, antreprenoriat și cultură cu un focus special pe tineri și digitalizare. Grupul PONT își derulează activitatea prin programe cadru și proiecte specifice derulate prin intermediul unor parteneriate intersectoriale și multidisciplinare la nivel local, regional, național și european. Grupul PONT este stabilit în Cluj-Napoca, Transilvania, România, Europa.

Grupul PONT este inițiatorul și coordonatorul candidaturii municipiului Cluj-Napoca pentru Capitala Europeană a Tineretului 2015 și inițiatorul proiectului Com’On Cluj-Napoca (bugetare participativă de tineret).
Proiectul INNOVATORY din Cluj-Napoca este susținut de Primăria și Consiliul Local al Municipiului Cluj-Napoca printr-o finanțare nerambursabilă oferită pe parcursul anului 2018. De asemenea, proiectul se derulează în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean Cluj.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*